Vrijeschool De Berkel uit Zutphen verwoest door brand

Misschien heb je het al gehoord: gisteren is vrijeschool De Berkel in Zutphen afgebrand. We zijn allemaal enorm geschrokken. Iedereen is gelukkig veilig en ongedeerd, maar de schade is enorm!

De brand ontstond bovenin de school in de ruimte van de cv ketel en breidde zich in snel tempo uit. Op een gewone schooldag , dus de kinderen moesten alles achter laten en zichzelf in veiligheid brengen. Na een aantal uur blussen dacht de brandweer het vuur onder controle te hebben, maar later in de middag laaide het opnieuw op.

De brand was zo hevig en duurde zo lang dat er waarschijnlijk amper iets te redden valt. Hele delen van de school zijn ingestort.Wat een verlies!

Ik heb zelf aangeboden om een zonnekindpop te maken voor in de kleuterklas. En er is natuurlijk veel meer nodig! Misschien wil jij ook iets maken? Een pop, of iets voor de seizoenstafel? Of misschien heb je nog iets liggen wat je niet meer gebruikt en wilt schenken?

Als we met veel mensen allemaal iets doen kunnen we ze helpen om de school weer mooi aan te kleden, zodat de typische vrijeschoolsfeer er aan het begin van het volgend schooljaar in elk geval weer is.

Doe je mee?

Op de Facebookgroep “Vrijeschool de Berkel helpen na brand 30-06-2016” worden alle initiatieven samen gesmeed tot een geheel en daar is ook overzicht van wat er nodig is en welke hulp je kunt bieden.
(voel je vrij om dit bericht te delen, zodat we met velen kunnen helpen)

0 Comments