De kenmerkende Fellaini stoppelbaard komt ook op de pop

Vandaag heb ik het gezicht van Fellaini verder geborduurd. Hij heeft nu ogen, een mond én een stoppelbaard. Kortom, hij begint al een beetje op Fellaini te lijken nu.

De eerste stap na de wenkbrauwen waren natuurlijk de ogen en de mond.

fellaini pop

Dat ziet er al een stuk beter uit dan met spelden, maar hij lijkt zo natuurlijk nog niet op Fellaini, en dat is wel de bedoeling.

fellaini stoppelbaard borduren

Op deze foto zie je hoe ik begon met het borduren van de stoppelbaard. Héél even heb ik gedacht om het met textielverf te doen, maar ik wist bijna zeker dat de stoppels daarmee te groot zouden worden en dat wordt nu eenmaal niet mooi. Toch maar de uitgebreide manier dus… met naald en draad.

Op de foto hieronder ben ik er alweer wat verder mee gevorderd:

fellaini stoppelbaard

Jammer genoeg is de kleur van de foto wat ongelukkig, dat komt omdat het al donker aan het worden was toen ik deze foto maakte.

Toen ik eenmaal de hele stoppelbaard zo gemaakt had, kon ik niet anders dan de conclusie trekken dat het mooier zou zijn als ik de pop 2x zoveel stoppels zou geven, dus hup, weer aan de slag:

Compleet met een klein lijntje voor de snor is het resultaat nu eindelijk goed gelukt. Nu is het tijd om met zijn haren verder te gaan.

0 Comments