Haargrens van je pop bepalen (met video uitleg)

Bij het maken van een pop zijn er heel wat details die mee bepalen hoe je pop er uiteindelijk uit zal zien. Eén van die dingen is de plaats van de haargrens. Als de haargrens te hoog of te laag zit, zal het je pop een onnatuurlijke uitstraling geven. Maar hoe doe je dat dan? Hoe kun je de haargrens van je pop goed bepalen?

Het is hierbij belangrijk dat je eerst kijkt waar je die haargrens hebben wilt, voordat je de haren echt vast gaat maken. Over hoe je dat kunt doen heb ik een video voor je gemaakt. In deze video laat ik je precies zien welke stappen ik gebruik om een zo natuurlijk mogelijk effect te creëren. Wel allemaal zo dat de pop nog steeds een vrij traditionele uitstraling houdt. Want dat vind ik mooi. Bovendien zitten daar voor de kinderen die met de poppen spelen grote voordelen aan voor hun ontwikkeling.

Op de video laat ik je zien hoe je het kan laten lijken of je pop oren heeft, ook al zitten ze er niet. Afhankelijk van het kapsel van je pop maakt dat verschil of niet. Als je pop een wilde bos krullenhaar krijgt, zal het niet opvallen of je de ruimte voor de oren vrijgelaten hebt. Maar als je kiest voor een kapsel waarbij de haren in een paardenstaart gaan, dan zie je het natuurlijk wel.

Als je voor de haren een soort bouclé garen wilt gebruiken, kan het handig zijn om voor deze stap een ander en juist glad garen te kiezen. Dat laat zich wat gemakkelijker leiden en over het hoofd draperen. Daardoor lukt het beter om de haargrens goed te bepalen. Als je die eenmaal hebt, dan kun je de daarna natuurlijk elk soort haar kiezen dat je wilt.

 

0 Comments