Knielap strijken of naaien bij een gat in kleding?

Toen ik zonnekindpop Belle gemaakt had en haar kleertjes af waren, vond ik dat er toch nog iets miste. En dat niet alleen… in het stukje van de spijkerbroek wat ik voor de rok gebruikt had zat een klein gaatje. Dat kon natuurlijk niet. Zo was het net of Belle gevallen was, en haar moeder te lui was geweest om een knielap te strijken op het gat.

Dat gat moest dus eerst netjes dicht gemaakt.

Ik had gelukkig nog een paar knielappen liggen maar een knielap strijken, zoals ik dat eerder wel eens deed, was me niet zo goed bevallen.

De dame uit de winkel waar ik ze kocht had me de hele techniek uitgelegd: eerst de stof warm strijken, dan de lap er pas op en dan rustig alle kanten op vast strijken. Ze vertelde me dat het grootste probleem is dat mensen het altijd te snel willen doen, waardoor de lijmlaag niet goed warm en zacht wordt en dan hecht de knielap niet goed.

En echt, ik had het goed gedaan, maar die plaklaag liet bij gebruik gewoon los aan de randen. En als je dan een wat onderzoekend kind hebt, dan kijkt zo’n kind gewoon even of het nog iets verder los kan. Logisch toch? ;)

Die fout maak ik dus niet nog een keer. De lap op de rok van Bella heb ik daarom niet gestreken, maar genaaid. Zo weet ik zeker dat ze goed vast blijft zitten.

zonnekindpop Belle

En hoewel pop zelf de lap vast niet los zal pulken, wordt er natuurlijk wel volop met pop én haar kleertjes gespeeld. Dus ik wil graag dat het deze keer goed vast zit!

0 Comments