Een mohair pruik

Poppenharen van mohair, voor de eerste keer

Op de website van Kamrins Poppenatelier had ik een pop met prachtige poppenharen gezien. Van mohair. Nu ik met een patroon voor een kleiner popje bezig ben (30 cm), ben ik ook op zoek naar een andere manier van haren maken. Want de geborduurde haren zoals ik ze bij de grotere poppen maak, vind ik niet mooi worden bij zo’n klein popje.

Zo gezegd zo gedaan. De mohair besteld, een pruikje gehaakt en op pop gepast. Oei wat is het lelijk. Kan dit echt nog dat moois worden van de website?

Ik begin te borstelen en er ontstaan zowaar wat haren. Maar die prachtige weelderige bos die ik op de foto’s zag, dat mooie pluizige sprookjeshaar, dat is het niet. In de verste verte niet.

Ik leg pop met haar soort-van-haar (dochterlief blijft het een muts noemen, dat zegt genoeg) opzij. Teleurgesteld.  En ik besluit Kamrin te mailen. Heb ik misschien de verkeerde wol besteld?

Wat ik al vermoedde blijkt inderdaad het geval. Ik heb niet de wol van het plaatje. Maar dan nog. Er zijn heel wat poppenmaaksters die met deze wol de haren voor hun poppen maken. En die zien er dan echt prachtig uit. Hoe doen ze dat dan toch?

Wordt vervolgd….

 

Leave A Response

* Denotes Required Field