Elke pop heeft haar eigen karakter

Ik vind het elke keer weer wonderlijk om te ervaren hoe een pop vorm krijgt in mijn handen. Iedere pop is verschillend en ze hebben allemaal een beetje een andere karakter.

Sommige poppenmaaksters beschrijven dat alsof ze een stukje van hun eigen ziel weggeven. En hoewel ik me die manier van benoemen wel kan voorstellen ervaar ik het zelf toch een beetje anders. Ik heb namelijk niet het gevoel dat ik iets van mezelf weggeef, ik heb eerder het gevoel dat er een soort creatieve kracht door mij de pop in stroomt.

Maar hoe je het ook noemen wilt, poppen maken is nu eenmaal een bijzondere bezigheid. Het is reuze leuk om te ontdekken “wie” er deze keer in mijn handen ontstaat. De pop waar ik nu aan werk heeft al een naam gekregen. Nina. En ook Nina heeft een heel eigen karakter.

Omdat Nina een neusje heeft, heeft ze meteen een heel andere gezichtsuitdrukking dan een pop zonder neus. En grappig genoeg vond ik dat daar ook een wat andere mond bij hoort.

zonnekindpop nina

De volgende stap is om Nina haar haren te maken en vervolgens haar kleren. Ze heeft nu wel een stofje voor, waarvan ik misschien een jurkje ga maken, maar misschien wordt het ook nog iets heel anders…

0 Comments