De perfecte babypop heeft deze drie eigenschappen

Al jaren wilde ik een babypop maken. Het was een wens die op de achtergrond aanwezig was en waar ik me steeds niet echt mee had verbonden. Ik had ook al wel een paar pogingen gedaan, maar de pop was nooit helemaal naar mijn zin. Totdat ik pasgeleden de vraag kreeg van iemand en ik samen met de klant ging overleggen over wat voor pop het zou moeten zijn. We spraken over haar zoon, voor wie de pop zou worden. Over hoe hij speelt, over zijn persoonlijkheid. En van daaruit kwamen we bij een aantal kenmerken die de pop zou moeten hebben.

Hij zou in elk geval zacht moeten zijn en gemaakt van natuurlijke materialen, zodat hij de optimale knuffelkwaliteiten had die een pop kan hebben.

Hij zou soepel moeten kunnen bewegen, zijn armen en benen mochten dus niet te stijf zijn.

En hij zou de juiste maat en vooral ook de juiste vormen moeten hebben. Zodat het bijna zou voelen alsof je een echte baby in je armen hebt.

Ik ging met deze dingen aan de slag en begon een patroon te ontwerpen en maakte aan de hand van dit patroon de pop. Het eindresultaat werd een echte knuffelbaby. Perfect voor de jongen voor wie ik de pop maakte.

Hieronder zie je een video van deze pop. In de video heeft hij een setje babykleertjes aan wat ik nog had liggen, want de moeder die me vroeg deze pop te maken wilde er geen kleertjes bij. Ze wilde graag dat de pop de babykleertjes van haar zoon aan zou kunnen: