De tweeling gaat op weg naar Amerika

Een paar dagen geleden heb ik de tweeling verstuurd. Naar Amerika. En nu ben ik alweer bezig met een volgende pop. Ook deze krijgt licht haar. Maar iets donkerder dan de vorige. En het wordt ook weer een meisje. De pop is al ver klaar. Haar gezicht moet ik nog borduren en ze heeft nog geen haar. Met het haar ben ik bezig. Wanneer ik dat ver klaar heb ga ik kijken welke kleur ogen ik het mooist vindt. En welke kleur mond.

Voor zover ik het nu kan zien worden haar ogen grijsblauw. En haar kleren donkerblauw. Ik heb gisteren een nieuw patroon gemaakt voor een jurk. Omdat ik graag een pop in bunad wil gaan maken (dat is Noorse klederdacht), had ik een nieuw patroon nodig. Voor deze pop ga ik een jurk van dat patroon maken. Dan kan ik zien of het naar mijn zin is.

Verder wil ik deze pop iets uitgebreider maken dan ik meestal doe. Dat betekent dat ze niet maar één set kleren krijgt, maar een aantal. Ik wil haar in elk geval een nachthemd geven, een knuffel erbij, een tas om het in te stoppen en een jas en een sjaal. Of misschien wordt het een vest. De preciese invulling wordt waarschijnlijk pas duidelijk als ze helemaal af is en ik kan gaan kijken wat haar mooi zal staan.

P.S. Op de foto zie je één van de poppen van de tweeling.