Deze knappe knul is onderweg naar knuffelland

Daar zit hij dan, een knappe knul van 50 cm. Hij zit te wachten om naar zijn nieuwe plek te gaan. Waar hij ongetwijfeld veel geknuffeld zal worden. Ik noem het maar even knuffelland :-)

Deze jongenspop van 50 cm groot is gemaakt naar een patroon wat ik binnenkort  nog verder ga verbeteren. Het is dus een van de laatste “van zijn soort”.

Hij heeft een stoere spijkerbroek aan met een flinke omslag en een blauw met wit gestreept shirt. Ook de schoenen zijn blauw, zodat alle kleren helemaal op elkaar zijn afgestemd. En natuurlijk heeft hij een onderbroek en sokken aan.

De haren van deze jongen zijn gemaakt van een speciaal garen, dat Plume heet. Het is een fantasiegaren. Door het gewoon te haken in de vorm van een muts ontstaat direct een kort stekelkapsel. Dat hoeft dan alleen nog vast genaaid te worden aan het hoofd en dan ziet het er direct mooi uit.
Ik werk het liefst met natuurlijke materialen. Omdat ik vind dat dat meerwaarde geeft voor de tastervaringen van het kind dat met de pop speelt. En vanwege milieu overwegingen. Maar soms maak ik een uitzondering op die regel. En dit is daar een voorbeeld van.