Ecologisch verantwoord gecombineerd met passie

Soms wil ik in het atelier ook andere dingen gaan maken, naast de poppen. Dan begin ik te dromen over allerlei ander moois.

Zo kwam ik vandaag een video tegen die me enorm raakte. En het was me meteen duidelijk: dít is wat ik wil. Ik zal de video hieronder met je delen.

Ik werk al een tijdlang met bijna alleen materialen van biologische kwaliteit. Toch is dat niet altijd ecologisch verantwoord. Als ik me dan besef dat een wol bijvoorbeeld uit Zuid Amerika komt, dan voelt dat altijd een beetje gek. Kunnen we dat niet zelf in Nederland? Waarom moet er een vliegtuig aan te pas komen? Mijn generatie gaat het moment waarschijnlijk nog meemaken dat de fossiele brandstoffen zo ver op raken dat we onze zaken heel anders moeten gaan organiseren. En het lijkt me zinvol om daar alvast een begin mee te maken.

Tegelijkertijd geloof ik er ook heilig in dat iedereen moet doen waar die voor gemaakt is. En als ik zo blij word van een video zoals deze, dan zegt me dat wat over wat ik graag wil doen. Het gaat hier dus niet alleen om een ideaal op ecologisch gebied, maar ook om het ideaal om mijn hart, mijn passies te volgen.

En dat die passies met handwerken en met pure materialen te maken hebben is me ondertussen wel duidelijk. Ecologische verantwoord met passie…

Soms maak ik naast de poppen ook andere dingen, maar de poppen blijven toch steeds terug komen. Dat is duidelijk waar mijn hart echt ligt.