Een babypop met lange haren vind ik een beetje vreemd

Toen ik net zonnekindpoppen maakte, was ik op zoek naar patronen waar ik echt tevreden over was. Die vond ik nog niet zo heel gemakkelijk te vinden. Maar uiteindelijk vond ik een patroon wat ik mooi vond.

Ik maakte verschillende poppen met dit patroon en ik was er wel heel tevreden over. Totdat ik me iets besefte…

De vorm van deze poppen was die van een babypop. Met een bolle buik, een relatief groot hoofd en korte maar stevige armen en benen. Maar het hoofd en het kapsel leek meer op dat van een peuter of zelfs een kleuter. Met echte lange haren.

Dat vond ik een vreemde combinatie.

Heb je ooit een baby gezien met zulke lange haren? Ik niet.

En hoewel ik het leuke poppen vond (en nog steeds vind) merk ik ook steeds dat ik wel graag dicht bij de werkelijkheid wil blijven. Het klopt gewoon anders niet echt. En je wil een kind toch niet alsmaar met iets laten spelen wat eigenlijk niet klopt? Iets wat niet “waar” is, zoals dat dan zo mooi gezegd wordt? De vormgeving van de zonnekindpoppen is juist gebaseerd op het nabootsen van de echte wereld.

Nu wil ik dit patroon graag aanpassen om er een échte babypop van te maken. Dat lijkt me mooier.Een pop met weinig haar en wat meer gebogen ledematen. Misschien ook wel met een neus en een kin.

En wie weet maak ik ook nog wel andere poppen die zo groot zijn (deze pop is 50 cm groot) met lange haren. En dan dus meer met de bouw van een meisje dan met de bouw van een baby.