Een bijzondere mail vraagt om een bijzondere actie: enkele poppen voor bejaarden in plaats van kinderen

Kort geleden ontving ik een bijzondere mail. Deze keer was het patroon van het knuffelpopje niet gebruikt om een kadootje te maken voor een kind. De maker had bedacht het popje kado te geven aan een bejaarde.

Oudere mensen hebben namelijk ook de behoefte om te knuffelen. En zeker in een bejaardenhuis waar de verzorging van de een naar de ander rent om iedereen te kunnen verzorgen, is daar weinig ruimte voor.

Zelf heb ik een poos als verzorgster gewerkt in een verzorgingshuis en ik zag het helemaal voor me. Een oudere man of vrouw die geniet van het knuffelen met een fijne zachte pop.

Een spontane actie kwam in me op en ik heb aangeboden om ze een aantal poppen toe te sturen. Hieronder zie je de doos die erheen ging:
Het was een volle doos met in totaal zes poppen (een ligt er verstopt onder de andere). Waaronder een paar knuffelpopjes, een lijs van 30 cm, een lijs van 40 cm en een babypop van 50 cm.

Deze poppen wonen ondertussen bij enkele bejaarden van het Maartenshof in Cuijk. Het mag duidelijk zijn dat dit een spontane en eenmalige actie was. Maar wel een waar ik erg blij van word als ik er alleen maar aan terug denk :-)