Een clownspop wil ik al lange tijd graag maken

Vandaag is weer zo’n dag. Het is winter, maar de lucht is lichtgrijs en buiten is het waterkoud. Hoewel het op dit moment niet regent, zou dat elk moment kunnen gebeuren.

Op zo’n dag kun je twee dingen doen. Je ergeren aan het weer, of er het beste van maken. Wanneer ik me terug trek in mijn atelier gaat hier binnen de zon schijnen. En dan maakt het niets uit wat voor weer het buiten is.

Twee dagen geleden ben ik begonnen aan een pop die ik al heel lang wilde maken. Een clownspop. Jaren geleden was ik zelf clown. Ik deed diverse cursussen en zo af en toe deed ik mee aan een straattheater of andere uitvoering. Compleet met rode neus.

Al toen ik nog maar heel kort poppen maakte kwam het idee in me op een clownspop te gaan maken. De eerste keer dat ik daaraan dacht is ondertussen een paar jaar geleden. En nu ben ik er echt aan begonnen.

De pop zit in elkaar. Ik heb de schmink aangebracht. Met speciale textielverf. En een deel van de kleren heb ik gemaakt. Nu begint het al echt op een pop te lijken:

Ik ben zo benieuwd hoe deze pop eruit ziet al hij helemaal af is. Hoe gaat het gezicht er verder uitzien? En de kleren? Wat voor haar krijgt de pop? Wordt het een hij of een zij? Vandaag of morgen wordt het allemaal duidelijk…