Een overgooier voor pop

De babypop die ik aan het maken ben krijgt natuurlijk ook een setje kleren mee naar huis. De klant koos voor een combinatie van groen in verschillende tinten. Ton sut ton zoals dat zo mooi genoemd wordt. De legging en het shirt krijgen dezelfde kleur, de overgooier een iets donkerdere kleur en de slofjes worden gemaakt van een combinatie van beiden.

Het doet me denken aan den lente, aan de blaadjes van de narcissen en de krokussen die zich voorzichtig boven de grond laten zien. Het groen van de kleertjes combineert heel mooi bij de lichtgroene ogen van deze kleine baby.

Op de foto zie je de overgooier, die geknipt en genaaid is. Nu moet ik hem nog keren en plat stikken en dan kan het klittenband eraan voor de sluiting op de schouders.

Nog heel even en dan is pop klaar en mag ze naar huis. Het huis van deze pop staat in België. Dus ze heeft nog een kleine reis voor de boeg. Ze vindt daar vast en zeker een heel fijn bedje om te slapen en iemand om haar vast te houden en te knuffelen. En dat komt goed uit, want dat is precies wat poppenbaby’s verdienen.