Een poppenhoofd maken, stap voor stap uitgelegd

Na de nodige uren werk en de nodige overdenkingen over hoe ik alles het beste kan weergeven is het bijna zover: het eerste cursusboek is bijna klaar! Met een complete uitleg voor het maken van een mooi poppenhoofd, het leuk patroon voor een net-even-anders lijfje en twee verschillende variaties om je een idee te geven wat er nog meer mogelijk is met dit patroon.

Het is een e-book waarin je leert hoe je een lieve knuffelpop kunt maken met een vast pakje. En alle stappen leg ik aan de hand van duidelijke foto’s uit. Zo kun je toch een pop maken, ook als het voor de allereerste keer is!

Ook hoe je het hoofd van een zonnekindpop maakt, leg ik er helemaal in uit.

Ik gebruik hiervoor een iets andere manier dan ik zelf geleerd heb. Gewoon omdat ik die gemakkelijker vind werken. Da’s voor jou ook handig natuurlijk :-)

Om het hoofd echt mooi te krijgen zijn er best wel een paar dingen waar je op moet letten. De lijnen die je maakt met het speciale afbindgaren (wat heel sterk moet zijn), moeten het hoofd in de juiste verhoudingen verdelen.

En voor verschillende poppen kun je kiezen voor verschillende verhoudingen van de delen van het poppenhoofd, omdat je de pop een andere uitstraling wilt geven bijvoorbeeld.

En als dan het hoofd helemaal gevormd is, wil je natuurlijk ook de ogen en de mond mooi erop borduren… het komt allemaal aan bod!
Hiernaast zie je al een klein voorproefje.

Zo, en dan ga ik nu gauw verder met het boek, want volgens mij zijn er al een paar handwerksters wiens handen jeuken om dit lieve popje te gaan maken…