Een rode boerenzakdoek wordt een blouse

Een poosje geleden maakte ik een zonnekindpop met een echt gezichtje. Héél leuk om te maken en het popje krijgt zo een heel ander uiterlijk dan zonder neus, mond en kin. Toen het popje eenmaal af was, had ze natuurlijk ook kleren nodig. Ik besloot een boerenzakdoek te vermaken tot blouse en de onderkant van een spijkerbroek van mijn dochtertje (die haar ondertussen te klein was) werd een rokje.

Ik vond het erg leuk om deze pop zo milieubewust en retro aan te kleden. Ik kan me nog vaag herinneren dat ik zelf als jong kind ook een blousje had van dit soort stof, dus het is nog jeugdsentiment ook ;) Hoewel ik niet weet of dat toen ook gemaakt was van een echte boerenzakdoek.

Deze pop zelf is trouwens (net als al mijn poppen) ook milieubewust gemaakt. De huidtricot is van biologische kwaliteit en ze is gevuld met wol van schapen die op een fijne manier gehouden worden.

Haar schoenen zijn gemaakt van een lekker dikke kwaliteit ecologische vilt en de strikjes in haar haar passen mooi bij het tuniekje.

Voor een speels effect heb ik een hartje op haar rok genaaid en natuurlijk heeft ze onder alles ook nog een onderbroekje aan.

Later heb ik haar haar nog in vlechten gedaan, omdat ik dat toch leuker vond staan. En zo was ze helemaal compleet.