Een stoere blondine met lange haren

Pasgeleden maakte ik een pop. Een grote lijs van 40 cm met lange blonde krulharen. Een stoere blondine. Of was ze eerder lief? Verder dan dat kwam ik tot nu toe niet. Ze heeft nog steeds geen kleren en ik had er ook nog geen inspiratie voor.

Vandaag kwam daar verandering in. Ik mailde met de ouders van een kleine meid die maar al te graag poppenmoeder wordt. Ik vind het altijd erg leuk om in gesprek te gaan over de gewenste kleren van een pop als ik die in opdracht maak. Het lijkt een beetje op een potje tafeltennis. De een oppert iets, de ander slaat de bal terug met nog wat extra’s en de eerste doet daar nog een schepje bovenop.

Zo willen de ouders van deze poppenmama in spé graag stoere kleertjes voor de pop. Ik dacht direct aan een kort jurkje in tuinbroekstijl en aan een rode babyrib. De rode stof had ik niet eens genoemd nog. Vervolgens kreeg ik een email terug over de wens dat het jurkje best een broekje mocht worden en voor de kleren kozen ze als favoriete kleuren rood, oranje en blauw.

Mijn creatieve brein ging meteen op hol en dacht: oei, als dat maar niet te donker wordt. En nadat ik mijn dochtertje naar bed gebracht had haalde ik zo hier en daar wat stofjes vandaan. Rood was zo gevonden. Oranje ook. Voor het blauw moest ik in de grote restjes koffer zijn. En jahoor, daar vond ik zowaar iets met rood, oranje én blauw erin. Voila, de set is compleet.

Nu nog de kleertjes maken natuurlijk :-)