Een terugblik in de tijd

Het is ondertussen meer dan 7 jaar geleden dat ik begon als poppenmaakster. Niet zomaar als hobby, maar als werk. Dat deed ik niet zomaar. Ik had daarvoor een hele tijd allerlei poppen gemaakt. Die poppen waren allemaal voor mijn dochtertje en ze speelde er maar al te graag mee. Op de foto hierboven zie je bijvoorbeeld hoe een heleboel poppen tegelijk op de pot mochten om te plassen.

Omdat ik zag hoe leuk mijn dochtertje met de poppen speelde merkte ik dat ik graag wilde dat deze handgemaakte poppen meer bekendheid zouden krijgen. Zoveel bekendheid dat héél veel kinderen zo’n mooie pop zouden krijgen om mee te spelen en om mee te knuffelen.

Dat laatste is heel fijn met deze poppen, omdat ze van natuurlijke materialen gemaakt zijn. Deze poppen zijn gevuld met wol en daardoor zijn ze niet alleen lekker zacht, ze nemen ook de lichaamswarmte van het kind snel over, zodat ze lekker warm aanvoelen. En zeg nou zelf, een zachte warme pop is toch veel lekkerder om mee te knuffelen dan een harde pop die ook nog koud aanvoelt?