Een zonnekindpop als valentijnskado…

Als poppenmaakster kom ik soms bijzondere dingen tegen. Zo verwachtte ik toen ik net poppenmaakster werd dat al mijn poppen als speelgoed zouden dienen. Maar dat blijkt toch heel anders te lopen.

Sommige poppen komen bij een verzamelaarster terecht, of gewoon bij een ouder iemand die de poppen zó mooi vindt dat ze er een voor zichzelf hebben wil. Soms mist iemand een pop van vroeger en mag ik een pop maken die op de herinnering lijkt.

En een enkele keer gebeurt het dat een pop kado wordt gegeven aan een geliefde. Bij wijze van valentijnskado, of verjaardagskado, of gewoon als heel speciaal extraatje.

Nina was zo’n pop. En hoewel ik me bij het maken echt had ingebeeld dat er met haar gespeeld zou worden, was me wel duidelijk dat ze met veel liefde gekozen was als heel speciaal geschenk voor een heel speciaal iemand. En wat vind ik het dan mooi als ik daaraan dan met mijn werk een beetje mag meehelpen.

Misschien heb je mijn vorige artikel over Nina gelezen, toen was ik haar nog aan het maken. Ik had een heel ander stofje in gedachten voor haar jurkje. Maar toen ik eenmaal wat ging zoeken in tussen de stofjes die ik nog had liggen viel mijn oog op deze. En ja, zo’n roze-rood popje, ik snap wel dat het pas bij een liefdesgeschenk :)