Fellaini’s hoofd krijgt de juiste vormen

Op zijn tijd kan ik er erg van genieten om een heel standaard pop te maken, zoals ik er al honderd(en?) heb gemaakt ondertussen. Maar als er iemand met een speciale wens mailt, gaat mijn hart toch altijd net wat sneller kloppen. De uitdaging om iets aan te gaan wat nog niemand eerder deed, het zoeken naar de juiste vormen en de juiste materialen om het gewenste eindresultaat te bereiken en dan natuurlijk een geslaagd einde geven me erg veel plezier tijdens het maken. Ook als ik dan dingen tegen kom die even tegen zitten.

Zo kreeg ik kort geleden de vraag van iemand of ik de voetballer Marouane Fellaini als pop kon namaken. Omdat deze man duidelijke uiterlijke kenmerken heeft leek me dat dat wel moest lukken. Ik nam dus de opdracht én de uitdaging aan.

Op de foto hier zie je een van de eerste stappen van het proces, namelijk het vormen van het poppenhoofd. Fellaini’s hoofd deze keer.

Ik heb het hoofd wat smaller gemaakt dan ik voor een gewone pop doe, en de ogenlijn is een klein beetje hoger aangebracht. Zo zie je aan de pop als hij af is dat het om een volwassene gaat in plaats van om een kind. Verder heeft Fellaini een duidelijke neus. Die kan ik helaas niet duidelijk genoeg maken, maar ik kan hem in elk geval wel maken. En zonder kin zal een pop nooit op Fellaini kunnen lijken, dus hij heeft ook een kin gekregen.

De rest van de uiterlijke kenmerken komen later…