Fellaini’s krullen blijken een ware uitdaging

Nadat ik het gezicht van de Fellaini pop geborduurd had, compleet met stoppelbaard, dacht ik dat ik de grootste uitdaging voor het maken van deze pop er op had zitten. Daar had ik me lelijk op verkeken… Fellaini’s krullen blijken een ware uitdaging om na te maken.

Ik had al helemaal bedacht hoe ik heel eenvoudig met de krullenversie van de Dolly Mo wol een mooi wild krullenkapsel kon maken. Wil werd het wel, maar mooi vond ik het helemaal niet. Er zat niets anders op dan op zoek te gaan naar een andere oplossing.

Al speurend op internet naar manieren om krullenhaar voor poppen te maken kwam ik allerlei leuke dingen tegen. Maar niets waarmee ik in mijn ogen Fellaini’s krullen mooi kon namaken. Ik moest dus zelf met iets zien te komen wat wél een mooi resultaat geeft.

Héél even zakte me de moed in de schoenen. Ik heb immers de opdracht aangenomen, ben er vol enthousiasme aan begonnen en de pop is al een heel eind. Het zal me toch niet gebeuren dat het me nu niet gaat lukken om hem mooi haar te geven?

Ik besloot gewoon maar allerlei verschillende dingen te gaan uitproberen. Wie weet kwam ik dan zo tot een oplossing. Om maar iets te doen begon ik met de minst lelijke versie van krulhaar waar ik op internet ergens een tutorial van had gevonden. Nee, dat werd niks… maar juist toen ik het weer aan het uithalen was, zag ik iets wat wél mooi kon worden.

Ik besloot met dat idee verder te gaan proberen en het bleek zowaar de oplossing te zijn voor het probleem. Het krullenkapsel van Fellaini is zo wel een waar monnikenwerk, maar het eindresultaat wordt een échte afro-krullen-look. Dus ik ben blij.