Grote ogen voor een heel ander gezicht

De pop waar ik nu mee bezig ben is al een heel eind op weg. Vanmorgen heb ik de laatste steken genaaid en dan is het afwerken en het maken van de kleding nog over.

Bijna altijd maak ik meisjes en dit keer is het een jongen. Maar hoe maak je een pop nou zo anders dat het echt meer een jongen is? De meisjespoppen borduur ik altijd heel fijntjes. En eigenlijk heel spontaan bedacht ik me dat ik deze keer dat ik de ogen ietsje groter zou borduren. En wat blijkt nu: grote ogen zorgen voor een heel ander gezicht. Veel meer een jongensgezicht.

En bij grote ogen past ook een wat grotere mond. En wat een ander uiterlijk heeft deze pop daardoor in vergelijking met de meisjespoppen die ik meestal maak!

Na het borduren van het gezicht heb ik de haren gemaakt. Deze keer heb ik ze gehaakt. Van een speciaal soort fantasiegaren, waardoor het heel kleine blonde stekeltjes lijken. Erg schattig.

Nu alleen nog de kleren en dan is hij klaar om naar zijn nieuwe vriend en poppenpapa te gaan. De stofjes liggen al klaar en ik heb al bedacht wat voor patroontjes is ervoor ga maken. Want de kleren mogen natuurlijk ook een beetje stoer worden.