Is dit echt een kaboutermuts?

Gisterenochtend hoorde ik gestommel beneden. Ik was zelf nog boven en vroeg me af wat het toch kon zijn. Ik ging naar beneden om te kijken en vond dit…

Toen ik mijn ontdekking deelde op mijn Facebook pagina, was het antwoord van een heel aantal mensen heel eenduidig. Ze waren er stuk voor stuk van overtuigd dat ik een kaboutermuts gevonden had!

Maar waar rook is is vuur en waar een kaboutermuts is moet een kabouter zijn. Waarom heb ik die nooit gezien dan? En als het er echt een is, wat doet die dan in mijn huis???

Kabouters wonen toch in het bos!?

Tijdens het eten heb ik het er met mijn dochtertje over. Ze vraagt zich direct af waarom kabouters in het bos wonen. En waarom niet in de polder. Als kabouters ook in de polder wonen is het al een stuk minder gek dat we een kabouter in huis hebben, want we wonen zo’n beetje aan de rand van de polder.

Hoe dan ook, een kabouter zonder muts lijkt me niet compleet, die kabouter komt zijn muts vast nog eens ophalen. En ik zal mijn best doen om hem erop te betrappen en uit te vinden wat hij hier deed en doet!