Is vulwol fijn voor alle delen van een pop?

Zo af en toe probeer ik een nieuwe leverancier en dat betekent dat ik ook gelijk een ander soort wol kan uitproberen. Of de wol wordt op een andere manier verwerkt, waardoor hij heel anders werkt dan wat ik daarvoor gewend was.

Zo had ik altijd een op vlies gekaarde wol. Deze wol werd altijd zo aangeleverd dat ik hem uit de doos kon halen en uit kon rollen tot een lapje. Echt superfijn, want zo had de wol voldoende stevigheid voor het maken van een mooi hoofd. En ik kon er ook gemakkelijk kleine losse plukjes van maken voor het opvullen van bijvoorbeeld de ledematen.

Maar de bewuste leverancier had moeite met de hoeveelheid die ik wilde bestellen en ik besloot op zoek te gaan naar iemand anders.
Dat leverde me een heel andere wol op. Vulwol. Onder die naam kocht ik die ander wol ook, maar deze wol is echt haast voor niets anders geschikt.
Het ziet eruit als op vlies gekaard, maar is zo los dat ik er geen strengen van kan maken om een mooi hoofd te vormen. Lastig dus. Maar voor het opvullen van armen en benen is deze wol wel echt ideaal. Door de losse structuur grijpen de verschillende wol-delen goed in elkaar en daardoor is het gemakkelijker om bobbelloos te vullen. Heerlijk vind ik dat.

Voor het hoofd gebruik ik ook weleens lontwol. Dat werkt vrij gemakkelijk en levert al gauw een mooi stevig hoofd op. Een echt hoofd is ook stevig, dus een poppenhoofd mag dat ook zijn.