Mohair wol voor poppenharen van DollyMo garen voor zonnekindpop

DollyMo heeft speciale wol op de markt gebracht om poppenharen mee te maken. Dit pluizige wollige garen heeft erg veel weg van mohair wol, maar het is toch net even anders. De wol van DollyMo heeft namelijk een soort middendraad waar dan als het ware haren aan vast zitten die je kunt borstelen. Door dat borstelen kun je een lief en zacht poppenkapsel creëren.

De jongenspop die ik op dit moment maak, krijgt er haar van en ook de haren van de pop van het stressmannetje die ik ooit maakte kreeg zulke haren.

De eerste stap om deze haren te maken is het haken van een soort mutsje. Met een speciale techniek kun je de wol zo haken dat de losse haren niet teveel in het haakwerk komen, waardoor ze later goed uit te borstelen zijn.

Als het mutsje gehaakt is, is het vervolgens tijd om de haren uit te borstelen. Je kunt een beetje borstelen voor een lief zacht kapsel of je kunt wat meer borstelen voor een echte wilde bos met haar.

Deze techniek van haren maken zorgt voor een heerlijk zacht en kroelvriendelijk kapsel. En het is perfect voor een jongenspop, maar het kan natuurlijk ook voor een meisjespop met kort haar of als basis voor lang haar…