Naar de kunstacademie? Nee dank je!

Toen ik voor de keuze stond om een vervolg of beroepsopleiding te kiezen na de Havo was het mijn hartewens om naar de kunstacademie te gaan. Ik was mijn hele leven al creatief en ik deed niets liever dan dat. In mijn vrije tijd legde in mijn huiswerk opzij om met handwerken, mode ontwerpen of een combinatie van die twee bezig te zijn.

Maar de vooruitzichten op een baan waren via die weg minimaal en ik besloot anders.Vaak zonder werk zijn en altijd te weinig geld hebben om van te kunnen rondkomen, dat leek me verre van ideaal.

Ik besloot daarom anders en heb me door de jaren heen vaak afgevraagd hoe het me vergaan zou zijn als ik wél mijn hartsverlangen had gevolgd. Als iemand me nu zou vragen hoe ze moeten kiezen voor een vervolgopleiding zou ik juist het advies geven om dat te gaan doen wat je het allerliefste doet.

Na vele jaren in het bedrijfsleven heb ik uiteindelijk toch gekozen om weer meer met die creativiteit te doen en ik kwam min of meer toevallig uit bij het poppen maken. Hierbij komen heel wat van de aspecten die ik ooit leuk vind terug. Maar het is natuurlijk wel iets héél anders dan modeontwerpster…