Op zoek naar een nieuw patroon

Ik heb al heel wat verschillende poppen gemaakt ondertussen. Maar één soort pop krijg ik maar niet mooi. Het is een popje van 30 cm groot wat aan en uitgekleed kan worden. Ik dacht steeds: ik verklein gewoon het patroon van een pop van 40 cm, maar op de een of andere manier vraagt een kleiner maatje om andere verhoudingen om alles mooi te laten uitkomen.

Nu heb ik besloten er eens goed voor te gaan zitten. Ik ga net zolang puzzelen tot ik een patroon heb gevonden wat ik voor deze maat zonnekindpop mooi vind. Écht mooi.

Uitgaande van mijn 40 cm grote poppen heb ik de voeten al veranderd, toen de handen, vervolgens de breedte van de schouders en de breedte van de heupen. En dit popje krijgt echte billen. Voor zover ik bij een zonnekindpopje echte billen wil maken dan ;-) Het is in elk geval de bedoeling dat ze gemakkelijk zelf kan blijven zitten.

En als ik dan eenmaal een mooi patroon gevonden heb, dan heb ik er een leuk plannetje voor in petto…

Maar eerst nog even verder puzzelen. Op het patroon. Op hoe ik het gezichtje dan wil borduren zodat het het mooiste uitkomt. Op de haren. Zal ik ze borduren of is een gehaakt pruikje bij zo’n klein popje mooier? En wat voor kleertjes staan er leuk bij?

Je leest het al hè, ik ben er nog wel even zoet mee…