Poppenschoenen voor een stoere poppenmeid

Sommige poppen krijgen gehaakte schoenen, andere poppen vilten. Sommige poppen krijgen lage schoenen, andere poppen stevige laarsjes. Poppenschoenen zijn er in alle soorten en maten en zelfs bij een heel eenvoudig model kun je er nog wel iets speciaals van maken.

Zo kreeg zonnekindpop Lara stevige stappers van vilt, gemaakt van een eenvoudig patroon, maar wel versierd met een ster aan de zijkant.

Het is alweer even geleden dat ik Lara maakte, en dus ook deze schoenen. Ik vond ze helemaal passen bij de stoere en toch meisjesachtige pop die Lara werd. De laarsjes maken haar outfit met korte jurk in tuinbroekmodel helemaal compleet.

Poppenschoenen kun je op allerlei manieren en met allerlei materialen maken. Zelf vind ik het het mooist en prettigst om de schoenen van een pop die dient als speelgoed zo eenvoudig mogelijk te houden. Maar ook dan kun je nog eindeloos variëren. Zo kun je schoentjes haken, en elk model wat je maar bedenken kunt. Of je kunt kunt voor viltenschoentjes, slippers of ballerina’s kiezen. En die kun je dan als je wilt ook nog extra mooi maken door er een randje aan te haken, door er iets op te borduren of op te naaien.