Schoenen voor het stressmannetje

Het Belgische stressmannetje zit er nog wat koud bij. Of beter gezegd, hij heeft gewoon nog geen kleren aan. Gek genoeg ben ik begonnen met de schoenen. Een priegelwerkje, want het gaat helemaal met de hand van vilt en deze kleine man heeft maar heel kleine voeten.

Het échte stressmannetje heeft een soort witte gympen aan. Ik heb er nog over bedacht hoe ik dat toch zou kunnen namaken. En dat kan vast wel, maar dan gaat er zoveel tijd zitten in een paar schoenen dat ik het toch een beetje te gek vind worden. Misschien dat ik daar later nog eens voor ga zitten voor in de cursus. Dan is het wel leuk als mensen hem zo perfect mogelijk na kunnen maken.

Dat is nu natuurlijk ook wel zo, maar de pop waar ik nu aan werk is voor een opdracht en dat betekent dat ik niet oneindig de tijd heb om allerlei dingen te verbeteren.

De schoenen voor het stressmannetje zijn daarom qua vorm en kleur wel zoals ze in het echt ook zijn, maar toch wel wat vereenvoudigd. En ik vind ze hoe dan ook schattig. Als ik nog tijd over heb ga ik wél proberen er sokjes met een omslag bij te maken :-)