Een kleine lijs is de perfecte pop voor een peuter

Ook jonge kinderen voelen zich vaak al aangetrokken tot het spelen met poppen. Voor hen is een pop waarvan de kleren uit en aan kunnen vaak al wel heel interessant, maar ook nog te moeilijk. Door dan te kiezen voor een lijs met een vast pakje kan veel frustratie voorkomen worden.

Op de foto zie je een popje van 30 cm grootte naar het traditionele patroon van de lijs uit de zonnekindpoppen serie. Het patroon heb ik een klein beetje aangepast om het popje een klein buikje te geven. Ik vind dat beter passen bij een popje voor een jong kind. Door voor een fleurige stof te kiezen ontstaat een heel vrolijk popje. Dit popje werd er zo eigenwijs van dat ze zelfs in een boom klom.

Het woord lijs betekent letterlijk slungelig en het wordt door veel mensen gebruikt als naam voor een lappenpop. Een lijs is dus niet persé een zonnekindpop. Maar de zonnekindpoppen zijn natuurlijk wel erg mooi en knuffelzacht en ze zijn bovendien ontzettend leuk om te maken.

Een heel ander voorbeeld van een lijs is de pop op de foto hieronder. Deze pop is voor iets oudere kinderen, omdat ze losse kleertjes heeft en lang los haar.

Voor sommige peuters kan dit al heel goed, maar veel kinderen zijn hier pas in de kleuterleeftijd aan toe. Ook voor wat oudere kinderen, van 6 of 7 jaar, is dit nog een heel geschikte pop.

Het patroon voor deze pop heb ik zelf ontworpen omdat ik een pop wilde maken die perfect bij mijn dochtertje paste. Het patroon vind je in de cursus.