Hip speelgoed is uniek en biedt krachtige ontwikkelingsmogelijkheden

Langzaam maar zeker komt er een nieuwe trend op. Hip speelgoed is niet langer het meest bewerkte en gedetailleerde speelgoed, maar juist speelgoed waarbij terug gegaan wordt naar de basis. Het wordt gemaakt van natuurlijke materialen en de vormen zijn meer en meer organisch. Omdat het speelgoed niet al te gedetailleerd is, blijft er voor het kind veel ruimte over om zijn fantasie optimaal te gebruiken en te ontwikkelen.

Met mooi maar eenvoudig vormgegeven speelgoed doe je dus geen stap terug in de tijd naar ouderwets en achterhaald materiaal, integendeel. Ook als je met basismaterialen werkt kun je prachtig speelgoed maken zonder ofwel het milieu ofwel de ontwikkeling van je kind tekort te doen.

Hip speelgoed is niet alleen van natuurlijke materialen gemaakt en eenvoudig van vormgeving, het wordt ook met de hand gemaakt, waardoor elk item uniek is.

De pop op de foto is gevuld met wol, de huidstof is gemaakt van katoen, de haren zijn van echt geitenhaar en de ogen en mond zijn geborduurd met katoenen borduurgaren. Voor de kleur op de wangen is gebruik gemaakt van gekleurde bijenwas. Meer puur natuur kan bijna niet. Toch is aan deze pop duidelijk te zien dat ze niet ouderwets of uit de tijd is. Ze is zelfs juist heel modern. De technieken waarmee haar gezicht gevormd zijn, zijn slechts enkele jaren oud.

De natuurlijke materialen zorgen ervoor dat de pop lekker zacht en knuffelbaar is. Een liever speelkameraadje kun je haast niet bedenken. Op een écht vriendje of vriendinnetje na…