Tijd om de kleertjes te maken en de blouse te knippen

Het is lekker weer. Een echte herfstdag. Als ik in de ochtend uit het raam kijk is het zo mistig dat ik het eind van de straat niet eens kan zien. Het wordt buiten zichtbaar kouder.

Ik besluit wat verder te gaan met de kleren voor de pop die ik pas heb gemaakt. Pop is klaar, maar ze heeft nog weinig aan. Alleen maar een onderbroekje. Het is tijd om daar verandering in te brengen.

Na de verhuizing is het steeds nog even zoeken naar waar ik alles heb gelaten. Zo moet ik nu ook even zoeken voordat ik de stof heb gevonden die ik voor de blouse wil gebruiken. Ik kom allerlei stofjes tegen die er wel een beetje op lijken. En bij elk lapje kijk ik hoe het staat bij de pop en de andere kleertjes die ik wil gaan maken. Maar niets staat zo leuk als het stofje dat ik in gedachten had. Dus ik zoek nog even verder. En dan vind ik het. Nu kan ik aan de slag.

Als patroon neem ik als basis het patroon van het shirt uit de cursus. Daar knip ik een kraag bij, want ik wil geen shirt maken maar een echte blouse. Ik strijk de stof glad. Leg het patroon op de stof. En ik ga de blouse knippen.