Poppenblouse in de maak dankzij een nieuwe naaimachine

Een paar weken heb ik gewikt en gewogen of het nog zinvol zou zijn om mijn oude naaimachine te laten repareren. Daardoor kon ik niet verder met de poppenkleertjes van de pop die ik aan het maken liggen. De stof voor deze poppenblouse lag klaar om geknipt te worden, maar ik wist dat ik er toch nog niet mee verder kon.

Omdat de naaimachine hetzelfde probleem vertoonde als ruim een jaar eerder en de reparatie dus niet heel succesvol was geweest, én de naaimachine ruim 25 jaar oud is, besloot ik toch een nieuwe te kopen. Met pijn in mijn hart, want ik ben bes gehecht aan mijn eerste eigen naaimachine merk ik.

Ondertussen is er een nieuwe, ook een Singer, een heel eenvoudig model. En wat ben ik blij dat ik zonder gedoe weer kan naaien. Het is een verademing dat het ondergaren niet steeds in de knoop raakt en dat ik gewoon naaien wat ik wil.

We even wennen natuurlijk, want hij naait anders dan die andere. En hij werkt anders dan die andere. Sommige dingen moet ik nog opzoeken in de handleiding omdat ik het nog niet uit mijn hoofd weet.

En hier is dan mijn eerste project op deze naaimachine. Een poppenblouse voor de lijs die ik pas heb gemaakt. Eindelijk krijgt ze nu kleertjes!