Sokpoppen zelf maken doe je op deze manier (met video)

Sokpoppen zelf maken is een leuke bezigheid voor een druilerige zondagmiddag. Met een oude sok en een paar extra benodigdheden in de aanslag heb je op die manier in een mum van tijd een eenvoudige versie van een handpop gemaakt. En met een klein beetje begeleiding kunnen de meeste kinderen op die manier ook al een eigen sokpop maken.

Wat heb je allemaal nodig:

  • een sok
  • een stukje karton of een stukje stof of vilt voor de binnenkant van de mond van de pop
  • wol voor de haren
  • plastic oogjes, knopen of wit en zwart vilt voor de ogen
  • lijm of naald en draad om de verschillende onderdelen aan elkaar te bevestigen

Knip van het karton of het vilt voor de bonnenkant van de mond een rondje dat iets kleiner is dan de breedte van de sok. Dat gaat het gemakkelijkst als je een beker of een blikje gebruikt om de cirkel mee te trekken. Maak dit rondje met lijm of met naald en draad vast aan de bovenkant van de sok. Als je het vastnaait, let er dan op dat je het maar aan één kant van de sok naait, anders kan je hand er later niet meer in.

Neem nu de wol en wikkel het ergens om zodat je een streng krijgt die je voor de haren kunt gebruiken. Bind deze in het midden bij elkaar en naai of lijm ze dan op de bovenkant van het “hoofd” van je sokpop. Om de juiste plaats te bepalen kun je het beste je hand in de pop doen.

Kijk dan op welke plek de ogen mogen komen en lijm of naai die erop.