Tamme kastanjes rapen en poffen voor het ultieme herfstgevoel

Tamme kastanjes rapen

Het is alweer oktober, het waait en regent en de bladeren vallen van de bomen. Maat niet alleen de bladeren vallen… ook de eikels, beukennootjes en tamme kastanjes vallen op de grond.

Tamme kastanjes zijn lekker en het is heel erg leuk om ze te rapen, en ze vervolgens natuurlijk op te peuzelen.

Om ze te kunnen eten moet je ze eerst ontdoen van hun stekelige jas, de bolster. Het lijken wel egels met hun scherpe naalden. Nadat je de bolsters verwijderd hebt, snijd je met een mes een kruisje in de bolle kant van de kastanje. Je zet de oven op 200 graden. Laat de kastanjes er 20 minuten in garen en als ze dan klaar zijn kun je ze van hun bruine velletjes ontdoen en lekker oppeuzelen met wat boter en zeezout erover.

Hoe zalig is de herfst als zulke herfstgeuren zich door je huis verspreiden…

Natuurlijk laat je ook voldoende over voor de dieren in de buurt, want die hebben de kastanjes nodig om de winter te kunnen overleven.

Speciaal voor de foto mocht pop dit jaar meehelpen met dit klusje.