De haargrens van je pop bepalen doe je zo

Als je je pop echt mooi wilt maken, dan moet de haargrens ook op een zo natuurlijk mogelijke plaats zitten. Maar hoe doe je dat nou? Hoe kun je de haargrens van je pop bepalen?

Om je op weg te helpen heb ik hier een video van gemaakt. Ik laat je in deze video precies zien welke stappen ik gebruik om een zo natuurlijk mogelijk effect te creëren. Wel allemaal zo dat de pop nog steeds een vrij traditionele uitstraling houdt. Dat vind ik namelijk mooi. En bovendien zitten daar voor de ontwikkeling van de kinderen die met de poppen spelen grote voordelen aan voor hun ontwikkeling.

Op de video laat ik je zien hoe je het kan laten lijken of je pop oren heeft, ook al zitten ze er niet.

Als je voor de haren een soort bouclé garen wilt gebruiken, kan het handig zijn om voor deze stap een ander en juist glad garen te kiezen. Dat laat zich wat gemakkelijker leiden en over het hoofd draperen. Daardoor lukt het beter om de haargrens goed te bepalen. Als je die eenmaal hebt, dan kun je de daarna natuurlijk elk soort haar kiezen dat je wilt.

Wil je liever gehaakte haren, dan maak je die in de vorm van een soort mutsje en dan is dat vaak al voldoende om het op te doen en op zijn plaats te schuiven. Lukt het je daarmee toch niet om het goed op z’n plek te krijgen, dan kun je ook dan de stappen uit de video volgen om de plaats van de haargrens goed te bepalen.