Een lieve pop voor een lief klein meisje

Waar anderen rustig aan de kerst voorbereiden, hun boodschappen in huis halen en de sfeer opkrikken, ben ik de week voor kerst vaak nog heel wat uren aan het werk in mijn atelier. Zo ook weer dit jaar. Ook deze pop wordt weer een lieve pop, misschien nog wel liever dan alle andere, omdat ze een beetje kerstsfeer met zich meeneemt.

Ondanks de drukte is er ook hier in huis een adventskalender, staat de kerstboom in vol ornaat en zijn er zelfs een paar cadeautjes om eronder te leggen als verrassing. Dus ook met het harde werken is de kerst hier voelbaar in aantocht. Gelukkig maar, want ik kan altijd erg genieten van de sfeer die deze tijd geeft.

Die kerstsfeer creëer ik tussen de bedrijven door, want ik werk hard aan de lijs die je op de foto ziet. De pop zelf is ondertussen klaar, het haar is gehaakt en uitgekamd. Nu is het tijd om de kleertjes te gaan maken. Ik wil haar graag helemaal af hebben voor de feestdagen.

Deze pop wordt voor een lief klein meisje en ook dit keer ben ik weer verwonderd dat de pop die onder mijn handen ontstaat zo perfect past bij het kind voor wie ik haar maak. Het lijkt wel een soort toveren, dat poppen maken.

Wil je ook graag zo’n lieve pop leren maken en zelf de magie van het poppen maken meemaken? Meld je dan aan voor de Online Cursus Poppen Maken.