Een pop om mee te spelen en om van te houden

Een pop is een prachtig kado om een kind te geven. Zomaar. Maar liever nog bij een speciale gelegenheid. Zo denken veel mensen. En zo denk ik er ook over.

Het is niet zomaar speelgoed. Een pop kan helpen om dingen die het kind meemaakt na te spelen en daarmee te verwerken. Het is fijn als ze er zo uit ziet dat dat ook kan. dat het kind echt alle emoties kan naspelen. Zonder dat de pop er zo uitziet dat dat eigenlijk niet lukt.

Zonnekindpoppen zijn daarvoor heel geschikt. Een zonnekindpop is niet alleen van mooie materialen gemaakt. Een prachtig vormgegeven. Een zonnekindpop heeft geen duidelijk sprekende ogen en mond en daardoor past elke emotie die de pop moet hebben in het spel van het kind ook echt mogelijk.

En zo kwam de dag dat ik mijn dochtertje een pop gaf. Speciaal voor haar gemaakt. Met net als zij zelf lang blond haar en blauwe ogen. Een natuurlijk de kleren in haar favoriete kleur.

De pop kreeg direct een speciaal plekje in haar hart. En in haar armen. Pop mag overal mee naartoe. Of we nu naar het bos gaan of dat ze naar bed gaat. Pop gaat met haar mee. Ik vind het prachtig om te zien hoe enorm belangrijk zo’n eenvoudig stuk speelgoed kan zijn.

“Pop is lief hè.”