Een zonnekindpop met blond haar met vlechten

zonnekindpop met blond haar met vlechten

Lang haar voor de afwisseling

Ik ben weer een nieuwe pop aan het maken en ze krijgt deze keer blond haar met vlechten. Nadat ik het haar had gehaakt en uitgeborsteld, vond ik het zoals het was een beetje saai. Daar mocht dus wat extra’s bij. Het eerste wat in me opkwam was een kapsel twee vlechten. Daarom heb ik losse strengen toegevoegd. Zo maakte ik het haar wat langer en toen kon ik haar vlechten geven.

Wat zal ik haar voor kleertjes geven?

De volgende stap is om kleertjes te maken. Op zoek dus naar materiaal voor de kleertjes. Ik vond een paar leuke dingen die mooi bij elkaar passen en zo aan het einde van de zomer nog nét kunnen.

Het blousje is een kinderblouse die ik ga omtoveren tot poppentuniek. Op deze manier kun je kleren die een emotionele waarde hebben een plekje geven in het leven van je kind, ook als het kledingstuk niet meer past. Heel erg leuk. De groene stof die erbij ligt is linnen, daarvan krijgt deze pop een broek.

Op dit moment zitten er nog paarse elastiekjes in het haar, maar dat wordt natuurlijk anders en passend bij de rest. Hoe precies, dat weet ik nog niet. Ik dacht dat ik rood lint had om mooie strikjes mee te maken, maar ik kan het niet vinden. Het kan dus best dat het toch iets heel anders wordt.

Als schoenen krijgt ze nog gehaakte slippers en misschien maak ik zelfs nog een zonnehoedje erbij. Hoewel zo eind september de zon toch echt niet meer zo fel is…

Blond haar met vlechten en een na-zomerse outfit

Een pop dus met blond haar met vlechten, blauwe ogen en een blos op de wangen, een blouse met kersen, een groenen linnen broek en groene slippers. Je zou jaloers worden op zo’n outfit.

Poppen maken is leuk. Ik kan er enorm van genieten. Het met mijn handen bezig zijn, de fijne materialen die door mijn handen gaan, het vormen van de pop en het bedenken van de kleertjes. En elke pop wordt weer anders.

Heb je zin om zelf ook aan de slag te gaan?

Dat kan met de online cursus poppen maken. Gewoon thuis, wanneer het jou uit komt. In de cursus vind je een uitgebreide stap voor stap uitleg en heel veel foto’s. Wil je er meer over lezen? Klik dan op de afbeelding van de cursus aan de rechterkant van deze bladzijde.