Pippi Langkous pop gaat op reis naar Zweden

Al bladerend door foto’s van poppen die ik al een poos geleden maakte, kwam ik de foto van de Pippi Langkous pop tegen die ik maakte.

Pippi was een van de eerste poppen die ik maakte met een meer gedetailleerd gezichtje. Met een neus en een kin. Nog eenvoudig, maar toch al niet meer zo gevormd als de traditionele zonnekindpoppen. Ondertussen maak ik heel gedetailleerde poppen, maar ook nog steeds de heel traditionele. Ik vind het nu eenmaal allebei erg leuk om te doen en verschillende mensen hebben verschillende wensen, dus de poppen vinden toch wel hun plekje in de wereld.

Omdat Pippi zo’n beetje overal populair is en ik nu eenmaal in Nederland woon en werk, verwachtte ik dat ze ergens hier in de buurt geadopteerd zou worden. Tot mijn verrassing was het echter een dame uit Zweden die deze pop graag wilde kopen. Ik vond het reuze leuk dat Pippi, die afkomstig is uit Zweden, ook daarheen mocht. Hoe zou het met haar zijn? Zou ze een echte villa Kakelbont tot haar beschikking gekregen hebben in Zweden?

Nu ik de foto’s zo bekijk en eraan terug denk, krijg ik zin om opnieuw een Pippi Langkous pop te gaan maken. Misschien maak ik binnenkort wel een grote versie met veel details. Dat lijkt me een leuk project :)