Rode wangen – nog rodere wangen

Een zonnekindpop heeft een gezonde blos op de wangen nodig. Net als een kind. Daar zijn de meeste poppenmaaksters het wel over eens. Maar wat voor de een voldoende is is het voor de ander nog lang niet.

Ook kinderen hebben er kennelijk behoefte aan dat hun pop rode wangen heeft. Mijn dochtertje in  elk geval wel. Toen ik een pop maakte voor haar verjaardag had ik haar expres al erg rode wangen gegeven. Want ik weet dat ze dat mooi vindt. En ook omdat ze zelf ook altijd zo’n lekkere blos op haar wangen heeft en ik van pop toch een beetje een evenbeeld wilde maken.

Maar na een paar dagen sprak ze haar teleurstelling uit. De wangen van pop waren niet rood genoeg. Ze moesten nog veel roder!

Na enig overdenken en met de afspraak dat dit mama’s werk is en een eenmalige actie, besloot ik haar wens te vervullen. Ik nam het rode waskrijtje en het lapje uit de poppenmaakmand. Maakte met het krijtje een paar streken op het lapje en maakte met het lapje nóg mooiere rode wangen bij pop.

Dochterlief werd er helemaal blij van. Zó waren de wangen van pop helemaal mooi. En de dagen die erop volgden vroeg ze bij elke andere pop waarom de wangen niet zo mooi rood waren als die van haar pop. En of ik dat kon veranderen…