Vicky gaat op reis

Elke keer weer is het een beetje dubbel als er een pop verkocht is. Ik maak ze natuurlijk meestal voor anderen. En wat mij betreft zijn ze absoluut bedoeld om mee te spelen. Dus als er een poppenmoeder rondloop, ergens op deze wereld, waar een pop van mij bij past. Dan is dat alleen maar heel erg leuk.

En toch… is het ook elke keer weer een afscheid. Het maken van een zonnekindpop vind ik best een intiem werk. Dat klinkt misschien gek als ik het zo schrijf. Maar het is een heel persoonlijk werk wat ook nog eens bij elke pop anders uitpakt. En daardoor ga je als poppenmaakster een band aan met de pop die je maakt. Hoe gek het ook klinkt. Zo is het nou eenmaal.

En nu is het zover voor Vicky. Vicky is een pop van 50 cm met prachtig donkerbruin haar. Ze is helemaal gemaakt van ecologische materialen. Ook haar kleren.

Vicky gaat op reis, helemaal naar Amerika. Waar een poppenmoeder haar opwacht. Zodat ze met haar kan spelen, haar overal mee naartoe kan nemen als ze dat wil en met haar kan knuffelen als ze daar een keer een pop voor kiest.