Zonnekindpop met tuinbroek, voor een jongen

De meeste poppen die ik maar zijn voor meisjes. Een enkele keer mag ik een pop maken voor een jongen. Deze keer is het weer zover.

Een jongen met blonde haren en grijsblauwe ogen. Met een traditioneel gezicht, dus zonder neus of andere details.

De pop mocht een tuinbroekje krijgen en liefst zo dat er een zak op zat. Want dat is voor de poppenvader in spé ook altijd een voorwaarde voor de kleding die hij draagt.

Als kleurencombinatie koos de klant voor tijdloos, klassiek en stijlvol donkerblauw voor de broek, gemaakt van babyrib. De broek kreeg op de buik een zak, zo dat de handen er aan de zijkanten een klein stukje in kunnen. Of een vinger van de poppenvader ;)

Daaronder een shirt van linnen in een kleur die het midden heeft tussen grijs en olijfgroen en om het geheel af te maken donkerbruine vilten schoenen.

Pop is ondertussen gearriveerd bij de klant en in het hart gesloten van de poppenvader. En vooral dat laatste is altijd leuk om te horen. Want poppen maken is leuk, maar als een pop ook daadwerkelijk past bij een kind en als er liefdevol mee gespeeld wordt, dan is dat de allergrootste beloning die ik me als poppenmaakster wensen kan.